Întrebare adresată de către deputatul Monica Iacob-Ridzi ministrului Sănătății – Nicolae Bănicioiu

ÎNTREBARE

 

Către:  Domnului NICOLAE BĂNICIOIU

Ministrul Sănătăţii

De către: Deputat MONICA IACOB- RIDZI,

Grupul Parlamentar PP-DD

Subiect: situaţia repartizării de Ambulanţe

Domnule ministru,

Am aflat că Ministerul Sănătăţii a împărţit, în cursul acestei luni, 37 de noi ambulanţe pentru deservirea serviciilor de specialitate din 15 judeţe ale ţării. Constat, în acelaşi timp, cu tristeţe că judeţul Hunedoara nu se numără printre beneficiari.

Vreau să vă informez, domnule ministru, că  judeţul Hunedoara reprezintă, din nefericire, un judeţ cu o incidenţă foarte mare a cazurilor de boli cronice şi de accidente care necesită intervenţia serviciului de Ambulanţă, fapt confirmat şi de datele statistice. În egală măsură, activităţi precum cele din domeniul minier – cum sunt cele de la minele de cărbune din Valea Jiului – sau cele din domeniul energetic, dar şi creşterea interesului turiştilor pentru staţiunile şi zonele montane din judeţul Hunedoara, sunt tot atâtea motive care mă determină să cred că probabilitatea incidentelor medicale care implică intervenţia serviciului de Ambulanţă este una ridicată şi într-o continuă creştere.

În acelaşi timp, vă informez că la nivelul Serviciului judeţean de Ambulanţă Hunedoara, numărul de autosanitare nu este suficient pentru a asigura o intervenţie direct proporţională cu solicitările, ca să nu mai vorbim despre faptul că o parte din autosanitarele din dotarea Serviciului de Ambulanţă judeţean Hunedoara au deja un grad de uzură ridicat, fiind depăşite atât din punct de vedere tehnic, cât şi al dotărilor de specialitate.

Apreciind decizia Ministerului Sănătăţii de a dota serviciile de Ambulanţă cu autosanitare noi, dar în acelaşi timp având în vedere argumentele susmenţionate, vă întreb, stimate domnule ministru, care sunt judeţele care au beneficiat de autosanitarele noi şi care sunt criteriile pe baza cărora s-a efectuat repartizarea acestora ?

De asemenea, vă întreb când şi dacă aveţi în vedere alocarea unor autosanitare noi şi pentru serviciile de ambulanţă din judeţul Hunedoara ?

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc.

Cu deosebită consideraţie,

MONICA IACOB- RIDZI

Comments are closed.